Apple är värt 2 biljoner dollar!

Apple fortsätter att gå starkt under det krisdrabbade 2020 och har gått upp drygt 60% 2020, trots företagets senaste resultatrapport med nyheter om en mer blygsam intäkts vinst på 11% från året innan. Vinsten per aktie steg med 18% under samma kvartal, en mer imponerande siffra men ändå ett mycket mindre resultat än den värdeökning som Apples eget kapital har hanterat.

Många teknikföretag njuter av en stark marknads återhämtning efter att ha sett skarpa fall i omedelbart i kölvattnet av COVID-19-relaterade restriktioner i USA och resten av omvärlden. Marknadssentimentet tycks hävda att när den globala ekonomin är tillbaka till full kraft, kommer teknikföretagens marknadsposition att vara av större styrka än tidigare. Detta argument fördubblas bland företag som erbjuder digitala tjänster, som till exempel Apple.

Det betyder att det inte bara är Apple som stiger på börsen, dem andra FAANG företagen, samt resten av företagen i Nasdaq indexet, det mest teknologi koncentrerade indexet i USA, har också stigit kraftigt och är upp 23% i år. 

Nu är det dock många som börjar ställa sig frågan om det är ett bra tillfälle att investera eller om det hela kan ses som en bubbla. Vi kommer inte ge några tips för eller emot då vi inte vill ansvara för era pengar, men vad vi kan säga är att det är en intressant tid på börsen.

About: Jan